Person
Basic Orange kennistip #24

Optimaliseer de customer journey van de sollicitant

Basic Orange kennistip #24

Wat zijn de voordelen van een eigen werkenbij website?

Je kunt vacatures plaatsen op je eigen website onder het kopje ‘werken bij’ of ‘vacatures’, maar je ziet ook vaak een losse ‘werken bij’ website, om vacatures te plaatsen en talent aan te trekken.

Benieuwd hoe je de customer journey van sollicitanten kunt verbeteren en tegelijkertijd je merkidentiteit kunt versterken? Een eigen 'werken bij' website is de sleutel! 🗝️ Wat zijn de voordelen van een eigen 'werken bij' website? We zetten de 6 voordelen op een rijtje, en gaan dieper in op de SEO voordelen.

werkenbijavl.nl
widget?.Image.Name

De 6 voordelen

  1. Verbeterde gebruikerservaring Een losse 'werken bij' website zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring voor sollicitanten. Het sollicitatieproces kan gestroomlijnd worden en de site kan specifieke functionaliteiten bevatten, zoals het uploaden van cv's, het invullen van sollicitatieformulieren en het inplannen van interviews. Hierdoor voelen potentiële werknemers zich gehoord en gewaardeerd, wat de kans vergroot dat ze daadwerkelijk solliciteren.

  2. Focus op specifieke doelgroepen: Een eigen 'werken bij' website stelt je in staat je te richten op specifieke doelgroepen of niche-talenten die passen bij jouw bedrijfsbehoeften. Dit kan de kwaliteit van de sollicitanten verbeteren en de kans vergroten om de juiste mensen aan te trekken voor openstaande functies.

  3. SEO-optimalisatie
    Een losstaande 'werken bij' website is goed voor je SEO.

    a. Je kunt je richten op relevante keywords / zoekwoorden en de inhoud optimaliseren om je vacatures beter vindbaar te maken voor de juiste kandidaten. Dit zal de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten en meer gekwalificeerde sollicitanten aantrekken.
    b. Door kwalitatieve en relevante backlinks te verkrijgen van andere websites en sociale mediaplatforms, kunnen werkenbij websites hun autoriteit versterken in de ogen van zoekmachines. Dit kan leiden tot hogere posities in zoekresultaten en meer organisch verkeer naar de website.
    c. Interne linkbuilding: Door links van de werkenbij website naar de hoofdwebsite te plaatsen, creëer je interne links die de navigatie tussen verschillende pagina's op de site verbeteren. Dit kan de algehele gebruikerservaring verbeteren en zoekmachines helpen de relatie tussen de twee sites te begrijpen.
    d. Versterking van domeinautoriteit*: Wanneer de werkenbij website naar de hoofdwebsite linkt, draagt dit bij aan de domeinautoriteit van de hoofdwebsite. Dit kan de positie van de hoofdwebsite in zoekresultaten verbeteren, aangezien zoekmachines domeinen met een hogere autoriteit doorgaans als meer betrouwbaar beschouwen.

  4. Brand identity en employer branding: Een aparte ‘werken bij’ website versterkt de merkidentiteit en het vermogen je te onderscheiden van concurrenten. Je kunt de website vormgeven op een manier die past bij je bedrijfscultuur, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor potentiële werknemers.

  5. Inzicht in gegevens en analyse: Door middel van (een eigen) tool voor gegevensanalyse (bijvoorbeeld Analytics) kun je inzicht krijgen in het gedrag van sollicitanten op de werkenbij website. Bijvoorbeeld hoeveel mensen een vacature bekijken, waar ze vandaan komen, via welk kanaal en hoelang ze op de pagina blijven. Deze gegevens kunnen waardevol zijn om de effectiviteit van wervingsinspanningen te meten en te optimaliseren.

  6. Kostenbesparing op lange termijn: Terwijl het opzetten van een eigen werkenbij website aanvankelijk investeringen vergt, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn door de hogere effectiviteit en een verminderde inzet van het gebruik van externe wervingsplatforms. Je hoeft bijvoorbeeld geen commissies te betalen voor geplaatste vacatures.

Waardevolle investering

Al met al is een werkenbij website een waardevolle investering om de customer journey van de sollicitant te verbeteren, de vindbaarheid te vergroten door een verbeterde SEO, de merkidentiteit te versterken en de wervingsinspanningen te optimaliseren zodat meer en beter talent wordt aangetrokken.

*Wat is DA (Domain Authority - domeinautoriteit)?

DA is een indicator op een schaal van 1 tot 100 om te zien hoe goed jouw website presteert in de zoekresultaten van Google. Bij DA wordt er gekeken naar jouw gehele domein. Hoe hoger de score, des te beter jouw website presteert in de zoekresultaten.

Wessel

Wil je weten hoe we deze tip optimaal kunnen toepassen voor jouw website?

Ik vertel je er graag meer over.

Wessel Haaxman Optimalisator
Klanten

Onze tips worden ook zeer gewaardeerd door: